Waarom is Social Media zo belangrijk voor je business?

Social Media zijn als communicatiekanalen niet meer weg te denken tegenwoordig. De meeste autobedrijven snappen dat en hebben meestal wel een Facebook en een Twitter account.

Maar dan komen twee heikele punten:

  • Wat moet er geplaatst worden zodat ik meer auto’s ga verkopen of nieuwe klanten binnenhaal?
  • Waar haal ik de tijd vandaan?

In beide gevallen kan Elmark-Online helpen. Neem contact op!

Je gebruikt Social Media om te ‘praten’ met je klanten. En dat doe je door vragen te stellen , maar ook te beantwoorden, inhaken op andere ‘gesprekken’ die gaande zijn en allerlei tips ‘n’ tricks te delen met je fans en volgers. Toon interesse en de wil om te helpen met advies waar mogelijk. Door informatie te geven en te delen, bouw je een welwillend publiek op, dat zich persoonlijk met je verbonden voelt. Zij zullen eerder naar jou toe komen, dan naar je buurman, omdat ze weten dat jij te vertrouwen bent en dat weten van de buurman niet.

Social Media is hèt kanaal waar mensen elkaar beïnvloeden en aanbevelen. Het is de nieuwe mond-op-mond reclame. 93% van de consumenten wordt beïnvloedt in hun koopgedrag op Social Media. En om maximaal rendement uit je Social Media te halen moet je elke dag iets plaatsen, het liefst met een call-to-action, zodat je website bezoek stijgt en mensen je berichten gaan delen in hun vriendenkringen.

Natuurlijk kan je ook je Voorraad Nieuw en Gebruikt presenteren, maar doe dit niet te veel. Het levert je nauwelijks interactie op en mensen gebruiken géén Social Media als ze op zoek zijn naar een andere auto. En trots vertellen dat je een auto aan mevrouw Jansen hebt verkocht is alleen een goed idee, als mevrouw Jansen dit in haar vriendenkringen wil delen, het liefst met een dijk van een aanbeveling voor je bedrijf erbij.

Hulp nodig bij het uitbouwen van het netwerk fans en volgers op Social Media? Elmark-Online komt bij je langs om je te adviseren. Maak nu een vrijblijvende afspraak!

Wil jij ook met de nieuwe mond op mond reclame meer auto’s gaan verkopen?

Elmark-Online Facebook

Anderen bekijken ook:

Auto fotografie

Foto’s = Emotie!

Teksten & SEO

Veel info = hoger in Google!

Video

Je meest krachtige marketing tool!

Hoe groot is het klantvertrouwen op jouw website?