Workshop: professionele auto fotografie

In dit geval gaat Elmark-Online jou, één of meer verkopers van je bedrijf trainen om het beste uit je voorraad fotografie te halen. In 1 sessies van 2, maximaal 3 uur krijg je uitleg, tips en trick over het gebruik van een semi professionele camera, licht, compositie en hoe je de USPs (Unique Selling Points) van elke auto kan versterken met foto’s.

Het grote voordeel van een training van jou of je personeel is, dat je de kennis letterlijk in huis hebt en dat je verse voorraad supersnel online kan hebben staan.

Het nadeel van auto fotografie in house doen, is het gebrek aan tijd, die er is om goede foto’s te maken. Je zult altijd iets langer bezig zijn, om goede en mooie foto’s te maken, dan dat je met je telefoon al klikkend een rondje om de auto loopt in 5 minuten.

Ondanks dat telefoons steeds betere camera’s krijgen, ze halen nog lang niet de kwaliteit van een digitale spiegelreflex camera (DSLR), dus gebruik je telefoon prive en maak je foto’s met een camera, die daarvoor bedoeld is.

Nikon, Canon en Sony maken de camera’s die het meest waar voor hun geld bieden. Niet te duur, makkelijk te bedienen, maar wel uitstekende kwaliteit.

Wat leer je tijdens de workshop?

  1. Het belang van goede foto’s op je website
  2. Welke camera is de beste voor jou
  3. Waar moet de auto aan voldoen
  4. De beste posities om je auto’s te fotograferen
  5. Achtergronden, wat wel en wat niet
  6. Hoe ga je om met (zon)licht
  7. Kwaliteitscontrole en nabewerking

Het vervolg

Het grootste probleem bij workshops is, hoe zorg je dat de opgedane kennis op de juiste manier toegepast wordt en de kwaliteit hoog blijft? Nou, heel simpel: Elmark-Online blijft betrokken bij je bedrijf en het fotografie proces. Om maximaal effect te halen uit je foto’s, is er nabewerking nodig. Dit is een nogal tijdrovend proces en is niet iets dat je zelf of je verkopers moet laten doen. Elmark-Online heeft de expertise en de tools om je auto’s zo goed mogelijk naar voren te laten komen op de foto’s die je verkopers hebben gemaakt. Wat de basis van nabewerking inhoud, lees je hier. Je krijgt feedback zowel over de goede en over de slechte foto’s, misschien moeten sommige foto’s opnieuw worden gemaakt en anderen kunnen meteen in de Occasion Database worden geupload.

Nabewerking en Overlays

Van elke gewone foto tot een top advertentie!

Wil jij ook met de Workshop Autofotografie meer auto’s gaan verkopen?

Anderen bekijken ook:

Teksten & SEO

Veel info = hoger in Google!

Social Media

Praat met je klanten!

Video

Je meest krachtige marketing tool!

Auto fotografie

Foto’s = emotie!