We leven in ongekende tijden en kunnen de woorden #corona en #covid19 bijna niet meer horen. En ondanks dat het lijkt dat de wereld tot stilstand is gekomen, gaat het leven toch door. Het leven kan je niet op Pauze zetten, maar de hectiek van alledag is er nu even uit. Dat geeft jou de gelegenheid om rustig te kijken naar je handel en je online presentatie. Waarom? IEDEREEN ZIT THUIS!! Mensen hebben nu meer tijd dan ooit om je auto’s online te bekijken en jouw aanbod te vergelijken met dat van je concurrenten.

Deze crisis zal niet eeuwig duren, maak daarom je voorraad nu aantrekkelijk, zodat mensen je auto’s nu onthouden en straks weten te vinden. Je hebt er nu tijd voor. De sleutel tot snelle verkoop is de beste online presentatie en de juiste prijs. Iedereen is geschrokken van wat er gebeurt is en men luistert goed naar het gebod om niet de deur uit te gaan zolang het niet nodig is. Maar mensen hebben nog steeds auto’s nodig en er is geen #lockdown, ze kunnen gewoon je showroom bezoeken als jij de juiste auto voor hen hebt.

Die juiste auto heeft de best mogelijke presentatie en heeft de beste value for money. Die value kan je verhogen door veel, mooie en duidelijke foto’s te maken. Haal de unieke features van je auto naar voren en zet ze vooraan in je fotoserie. Fotografeer geen achterlichten, zorg liever dat er geen andere auto’s of vuilnisbakken op de achtergrond staan. Let ook op het licht, vooral als je het interieur aan het fotograferen bent. Dat kun je het beste in de schaduw doen, de buitenkant mag best met volle zon erop, dan komt de kleur het beste naar voren. En ga niet te dicht op de auto staan, minstens anderhalve autolengte afstand, zelfs met je telefoon kan je inzoomen.

Als je in een studio fotografeert, experimenteer dan met de belichting van je camera, deze functies zitten ook op alle telefoons. Te vaak zijn foto’s van interieurs genomen in de studio te donker en dat is zonde, je klanten willen ook duidelijke foto’s van het interieur. Ook je begeleidende tekst kan altijd beter, vermeld de bijzondere features van de auto en alles wat je weet van de historie en vorige eigenaren.

Nu we even afstand van elkaar moeten houden en direct contact riskant is, is je website en online communicatie van cruciaal belang. Wil je (online) assistentie bij het optimaliseren van je auto presentatie? Bel, whatsapp of mail Elmer: 06-24 566 899 of info@elmarkonline.net