De meeste autobedrijven weten tegenwoordig wel dat ze extra aandacht aan hun auto presentatie moeten besteden. Ik help ze daarbij een handje met online teksten plaatsen, maar vooral met fotografie. En aangezien niet iedereen een fotohoek of een echte studio heeft, staan de meeste auto’s buiten en worden ze ook buiten gefotografeerd.

Nu wil het nog wel regenen in Nederland, zoals ook deze zomer. Een bui is op zich niet zo erg, want na een half uur is die wel weer overgetrokken. Soms trekken er echter ook complete regengebieden over en dan zit er niks anders op dan een halve of hele dag te wachten.

Geef je klanten een eerlijk beeld.

Regen is slecht om 3 redenen:

  • Een natte auto verhult de toestand van de lak, je kent de verhalen wel van onbetrouwbare handelaren die auto’s zelfs auto nat maken om doffe plekken en krassen niet te laten op vallen.
  • Als je in de stromende regen fotografeert kan je precies uit welke richting de wind komt, je ziet allemaal strepen van de regendruppels die met ongeveer 36 km/h voor de cameralens langs suizen.
  • Je interieur wordt nat! Druppels die op het leer blijven liggen, natte plekke op stoffen bekleding, deurpanelen en dashboard, waarvan allerlei randjes vollopen met water.

Het psychologisch effect, regen is deprimerend

Kijk eens naar de 2 onderstaande foto’s. Van welke foto word je vrolijker? Natuurlijk kan je zeggen: van de vrouw in de regen, want zij is doorweekt en ik niet. Stel je nu eens voor dat je daar zelf loopt, stuk minder aantrekkelijk, toch? Als je toekomstige klant een auto aan het zoeken is, zal hij of zij gaan voor de auto die droog gefotografeerd is, zelfs al heeft deze meer kilometers of is ouder. De klant moet zichzelf in jouw auto zien rijden. Wanneer is deze associatie krachtiger? Bij regen of zonneschijn? Het antwoord weet je al.

Verloren tijd? Natuurlijk niet!

Natuurlijk is het lastig om afspraken te verzetten en je zojuist gepoetste auto’s buiten nat zien worden. Maar jij hebt het als autobedrijf toch altijd druk en dat geldt ook voor mij: zo heb ik mooi de tijd om een blog te schrijven en ga ik verder met mijn website te optimaliseren.

Na regen komt zonneschijn

Uitstel is geen afstel in dit geval. We verschuiven de foto dag gewoon. En zelfs wanneer je andere afspraken hebt gepland als het goed weer is, ga ik voor je aan de slag. Het enige wat ik nodig heb, zijn de sleutels van je auto’s. En als je het normaal zelf doet, maar toch geen tijd hebt als het weer goed is: gewoon mij contacten. De eerste auto is bij mij altijd gratis.